Vores venner skal giftes

Vores gode venner, der er henholdsvis 38 og 41 år havde besluttet at gifte sig efter 10 års samliv og en søn på 8 år. Da datoen var fastsat, ringede vi venner sammen for at finde ud af hvad vi skulle lave for dem og om der skulle være en Polterabend, eller hvad. 

Vi mødtes og jeg var meget nervøs, da jeg vidste at jeg kunne risikere at måtte trække mig, da jeg ofte havde været vidne til at disse polterabender var løbet løbsk og at folks forventninger var meget forskellige, til hvordan sådan en polterabend skulle udformes. 

en brainstorm

Heldigvis blev mine bekymringer gjort til skamme allerede den første aften, for vi 15 personer, der alle var omkring de 40 år og gifte, lavede en brainstorm, med hvad vi hver især, havde tænkt os, og allerede der kunne jeg høre,at vi ikke var langt væk fra hinanden, med hensyn til hvad vi selv ville acceptere og lægge navn til, samt at det skulle lægges vægt på brudeparret hvad de ville stå model til og stadig syntes var sjovt 

Pigerne, havde flere ideer som gik på at bruden skulle blive smuk og det sjove var at den ene ide skabte grobund for den næste, så da kaffen var drukket, var vi venner der ellers kun kendte hinanden overfladisk, kommet meget tættere på hinanden. Men enden blev, ind til videre, for nu skulle der nemlig ringes rundt og arrangeres og så skulle vi igen mødes for at se hvad af alt det vi ønskede kunne i realiteten kunne lade sig gøre.

Bryllup Kahler Dining
Bryllup Karup
Bryllup Kolding
Bryllup Korsør
Bryllup Nordsjælland
Bryllup Nyborg
Fotograf og bryllup
Bryllup Fyn
Billeder og bryllup

Så næste møde blev fastlagt til 1 uge senere – vi holdt det på skift hos hinanden, hvor der blev serveret en øl/vand og kaffe. Men hvad havde vi i idé kassen? Hun skulle hentes på en motorcykel mrk. Harley Davidson, skulle bringes hjem til en af os, hvor vi alle ventede og der var der frikadeller og kartoffelsalat – da vi ikke ville drikke nogle fulde og vi vidste jo at der ville blive serveret vin, så det var vores ansvar at hun fik mad før vin. 

Der skulle vi så have en professionel kosmotolog til at sminke hende og nu skulle vi så besøge en bilforhandler hvor hendes mand var udlært som mekaniker – hvad kunne lade sig gøre og hvad, kostede det, og hvad ville vi være med til at betale, så der kom mange spørgsmål frem. 

bryllupsfotograf

finde en fotograf

Her ville vi finde en fotograf kendte vi hver især en god fotograf der ville gøre det for et par flasker vin og hvad skulle billederne bruges til? Jo alle mekaniker har jo en kalender hængende på værkstedet med pin-up-girls, og brudeparret havde jo deres eget bil værksted, så hvor kunne vi få lavet en kalender? Hvad tøj skulle hun fotograferes i? hvor fik vi tøj til 12 forskelige måneder? og hvad så? Hvor skulle vi spise ? hvad skulle vi så? Ak spørgsmål vrimlede frem, så nu måtte vi simpelthen få undersøgt det vi havde nu og så se om hvad der kunne lade sig gøre og hvad ikke. 

Da vi mødtes en uge senere, var vi godt nok blevet en del klogere, for bruden var på kursus den dag, vi havde planlagt det, så hvordan kunne vi bortføre hende der? Jo vi måtte ringe til hendes chef, der også var kursusleder og alliere os med ham. En motorcykel kunne vi kun få hvis der var godt vejr, og hvem ved det på forhånd ? Så hvem kender én, som bruden ikke kender, der har en smart bil og som gider hente/bortføre hende fra kurset (altså være med i vores lille leg). 

at lave portrætter

Heldigvis var der én der mente at hun måske havde et par emner. Heldigvis havde bilforhandleren sagt ja til vores forespørgsel, men det skulle være omkring lukketid, så deres ansatte ikke skulle have overarbejde, ok. Nu var det så fotografen, det viste sig ikke at være nemt, da ingen ville gå i lag med sådan en professionel opgave det er at lave portrætter og vi ville have at det skulle være en proff. for at få bruden til at gøre som det blev sagt, da vi troede at det ville blive for meget grin, hvis det var os selv der tog billederne. Så nu måtte der ringes rundt til de kendte i telefonbogen. 

Vores bortførsel af bruden

Vores bortførsel af bruden blev en sikker vinder, idet vi havde fået en mand, med en flot ny hvid Mercedes til at køre ud på kursuscenteret og parkere foran hovedindgangen og så gå ind i undervsningen – de sidste 20 min. af evalueringen – med en langstilket rose og spørge efter brudens navn – da han jo heller ikke kendte hende – her skulle man bare se hendes ansigt og de 30 andre deltager der grinede stort. Jo det virkede som en overraskelse og han var i jakkesæt og chauffør kasket. Med hensyn til tøj, så havde vi sat 12 sæt tøj sammen og valgt at sige vi starter med mest tøj og tager så mindre og mindre, hvis vel og mærket bruden selv vil være med, da hun skal være sig selv bekendt og vi skal som venner respektere hende grænser. 

Hun fik ikke at vide hvad billederne skulle bruges til, så hun studerede alle aviser ekstra nøje indtil brylluppet. Kalenderen skulle nemlig overrækkes gommen, med en tale til ved brylluppet. Alt dette arrangeren bevirkede at vi bekendte blev gode venner og blev ved med at mødes for at kunne arrangere en fælles gave, en flagstang, som vi også satte op fælles, lave æresport og hjalp brudeparret med alle de praktiske ting, som f.eks. én bagte småkager, én lavede bordkort, blomsterdekorationer, 4 etagers bryllupskage, kørte dem til kirke o.s.v.. 

Læs mere her:

Originally posted 2020-06-28 22:01:33.

Scroll Up