Ægte kærlighedsbryllup

Man kan vist godt sige, at vores ægteskab startede med kærlighed ved første blik. Jeg var netop flyttet til vores lille landsby, som vi kalder vores boligkvarter, jeg var utrolig glad, for her var dejlig plads til min søn på 5 år, og masser af andre børn han kunne lege med. Og det var netop derfor jeg mødte min mand.

Efter noget tid, sagde jeg for sjov til hende, om hun ikke kendte en sød fyr til mig, og hun svarede straks, at hun da havde en lillebror som var ledig, og viste mig et billede. Her tænkte jeg godt nok, at han så lidt ung ud, men alligevel sød. Og der sad jeg på min altan og tænkte WOW, her kom der en ung flot fyr på motorcykel, ham måtte jeg da se nærmere på. Straks sagde jeg til Ann, at hun måtte arrangere en middag, så jeg kunne lære ham at kende, og det gjorde hun selvfølgelig. Her fik jeg i øvrigt mit kælenavn “Giraffen”, for jeg kunne simpelthen få en enorm lang hals som jeg kunne sno om hjørner, oppe fra min altan, bare få at få det hele af .

fotokunst bryllup

Jeg har aldrig i mit liv været så nervøs for at møde en fyr, jeg ved ikke hvorfor, for det at være genert ligger ellers ikke til mig, men lige den dag var jeg et rystende nervevrag. Da jeg så endelig tog mig sammen, og gik over til vennerne, var gommen kommet, og de to andre var selvfølgelig væk, så der sad jeg… med den mest dejlige mand jeg nogensinde havde set, og anede ikke hvad jeg skulle sige og gøre. Jeg var bare forelsket – det var ligesom det slog gnister da jeg så ham ind i øjnene, og jeg vidste at det var ham jeg ville dele resten af livet med. Nu håbede jeg bare at han følte nogenlunde ligesom mig.

Vi fik en super dejlig aften, og veninden sørgede for at gommen og jeg hele tiden sad ved siden af hinanden osv., sidst på aftenen turde vi endelig at give hinanden et lille kys, men det var som at gå i skole igen… Både gommen og jeg opførte os som skolebørn, vi var så generte så det var helt forfærdeligt. Nå, men ikke desto mindre endte det med, at gommen skulle sove hos mig, da Ann og Bent ikke havde plads, og gommen ikke kunne køre hjem.

Da vi lagde os i sengen, lagde gommen armene om mig, og jeg har aldrig i mit liv følt mig så tryg og varm, det var den mest vidunderlige følelse.

Så gik det altså bare stærkt – 3 dage efter denne middag, var gommen faktisk flyttet ind. Steffen var jublende lykkelig, for ham og gommen legede og hyggede hele tiden, og det varmer også en mors hjerte.

En anden havde i øvrigt sagt til mig, at jeg skulle tilmelde mig til TV3’s knald eller fald, for så kunne jeg få en ny mand, og han kunne få en lillesøster eller bror. Så I kan nok forstå, at Steffen havde travlt. Faktisk spurgte han gommen og mig, ca. 1 uge efter vi havde lært hinanden at kende, og han nu kunne blive storebror…

I August tog vi til Tyrkiet med næsten hele familien, og det var en pragtfuld tur. Pludselig en aften på hotellet, kastede gommen sig ned på knæ med en kæmpe buket røde roser, og spurgte om jeg ville forloves med ham, jeg græd som pisket, for jeg var bare så lykkelig, og selvfølgelig sagde jeg ja.

bryllupsfoto

Alle pressede på for at vi skulle gifte os

Alle pressede på for at vi skulle gifte os samtidig som vi holdt barnedåb, inkl. mig selv, men gommen ville ikke, og jeg blev helt nervøs. Tænk hvis han overhovedet ikke ville giftes med mig….. Men så pludselig en varm sommerdag, hvor jeg stod og lavede mad og lignede en hængt kat, kom han hjem med 10 langstilkede røde roser og friede til mig ! Mit hjerte galoperede derudaf, og jeg var helt rund på gulvet. Og svarede naturligvis JA…

Datoen blev sat til lørdag den 28/9. Det var den lykkeligste dag i vores liv. Forberedelserne var hårde, specielt min kjole. Da jeg fra starten sagde at jeg ville være brud.. Det er altså bare svært at finde en brudekjole til en rimelig penge. Men jeg kender heldigvis en fyr som er i lære som skrædder, og han tilbød at hjælpe mig. Så vi fik tegnet en skitse af hvordan jeg gerne ville have den skulle se ud, og så skulle vi på jagt efter stof… Det var ikke nogen let opgave, men til sidst lykkedes det. Og resultatet var jeg super glad for.

bryllupsdagen

Jeg vil vente lidt med at fortælle om selve bryllupsdagen, for jeg syntes, at jeg vil fortælle om vores polterabend, for at man/læserne kan forstå, at man kan godt holde en polterabend uden at være ondskabsfuld. Vi havde fra starten sagt, at vi ikke under nogen omstændigheder ville have polterabend, for vi ville ikke udsættes for alverdens underlige ting. Men men, vi skulle alligevel afsted, og vi sagde så ok, hvis de i øvrigt bare styrede sig med deres vilde planer. Og det må vi sige, at de gjorde.

Lørdagen før brylluppet blev jeg hentet kl. 11.00, og jeg havde hverken været i bad eller noget, så jeg fik lige lov til at tage et bad på max. 5 min. – herefter blev jeg kørt ind til en skønhedssalon i byen, hvor jeg fik dejlig ansigtsmassage og lagt en flot make-up samt ordnet negle. Så blev jeg sendt på toilettet, for at klæde om, jeg skulle have charleston tøj på, og jeg blev faktisk rigtig flot, og følte mig som en helt anden person. 

Da jeg kom ud fra salonen, stod alle pigerne og sang for mig, en sang min far havde skrevet til dagen, og så vidste alle på strøget bare, at jeg skulle giftes. Men det var faktisk sjovt.

Herefter tog vi ud til Bowl i Valby for at bowle, og det var virkelig sjovt, selvfølgelig også fordi jeg lavede strike hele tiden, og bare vandt næsten hele tiden. Det er jo altid dejligt. 

Bryllup og leverandører

Amalienborg

Så tog vi tilbage til byen, og på kanal rundfart, hvor jeg troede, at der ville komme en stripper eller et eller andet, for de kunne da ikke mene, at jeg skulle sejle rundt i København i 1 time…. Men jo, jeg skulle se Amalienborg, Kongeskibet, Den lille havfrue osv., men ok, der var en anden polterabend ombord, en ejendomsmægler som blev sat på opgaven at sælge Amalienborg, men istedet fik han også mig op til mikrofonen, og vi ville synge en sang for selskabet, men måtte desværre ikke.

Så da turen var slut, tog vi på Cantina, ind i deres jungle, det var altså bare herligt, virkelig dejlig mad, god service og så var det enormt hyggeligt mellem alle de planter. (Bortset fra at jeg vågnede dagen efter med nældefeber, da jeg åbenbart ikke kunne tåle en plante eller to, og jeg var bare bange for, at jeg ville være hævet og rød over det hele til vores bryllup – det forsvandt heldigvis).

Meningen var nu, at vi skulle på Vin og Ølgod, men her havde de desværre besluttet at en gruppe svenskere betalte flere penge, så de havde givet vores bord væk – det var virkelig trist, for vi var lige i stemning. Men efter et par danse på strøget, til nogle gademusikanters gode musik, tog mange af os hen i Axelborgs bowlinghal, for her var alle mændene.

Læs også her:

Bryllup Fyn
Bryllup Herthadalen
Bryllup Hindsgavl Slot
Bryllup Holbæk
Bryllup Nørre Vosborg
Bryllup Horsens
Bryllup Hotel Hvide Hus
Bryllup Hotel Sixtus
Bryllup i Aarhus

Gommens’ polterabend

Gommens’ polterabend var ligeså god. Han var godt nok lidt nervøs for ikke at blive hentet, for mændene kom først kl. 13.00, så han sad bare og ventede. Først røg han ud at spille fodbold, derefter blev han klædt ud som Tyroler, og det var altså temmelig koldt med bare knæ midt i September. Så tog de ind til byen, og gommen opdagede at nu skulle han altså i elastik spring, og han siger, at det var det mest vilde han nogensinde havde prøvet, og mange af de andre var vist lidt misundelige.

Glostrup

Så tog de ud for at skyde med laser i Glostrup, og herefter tog de ind på Ankara (tyrkisk restaurant) og spiste et lækkert stort måltid. Og som gommen selv siger det, her blev han udsat for noget der kildede mere i maven end elastik springet, han skulle danse med mavedanseren foran 150 mennesker – dette var vist ikke planlagt, men på en eller måde passede det bare til stemningen. Så tog de så til Axelborg og bowlede og morede sig enormt.

Her mødtes vi så, og var sammen resten af natten. Efter at vi selv havde kastet os ud i noget karaoke, som bestemt ikke gik særlig godt, tog vi hjem kl. 04.00 – og havde nogle minder med hjem, som vi vil bevare resten af livet.

Altså havde vores venner og familie sørget for, at vi fik en dag med nogle ting vi kunne lide og var glade for. Så det kan lade sig gøre, at holde polterabend, som man kan huske tilbage på med glæde.

Selve brylluppet

Aftenen før brylluppet dækkede vi bord og gjorde det hele klar. Jeg skulle så hjem til mine forældre sammen med børnene, for vi skulle jo ikke sove sammen den nat. 

Da jeg stod op havde jeg kæmpe sommerfugle i maven, jeg var bare så nervøs. Min far var ligeså nervøs, og vi prøvede at lave en masse skæg og ballade for at glemme det lidt, men det lykkedes overhovedet ikke.

Nå, så skulle jeg jo gøres klar til den store dag, og efter et dejligt langt bad, skulle make-uppen på, og håret sættes – min mor er frisør, så det var jo dejligt at have hende lige ved hånden – hårpynten skulle sættes godt fast, så det ikke røg af, når de senere skulle klippe strimler af.

billeder af forberedelserne

Med klamme og rystende hænder, gik jeg så rundt i ½ times tid, hvor vi fik besøg af fotografen, som er en af mine forældres gode venner, og han tog selvfølgelig et par billeder af forberedelserne, han kørte os i øvrigt også til kirken.

Nu skulle kjolen på, og jeg vidste at så var det snart tid, puh ha, det var lige inden jeg trængte til at få et bad igen. Men da jeg så det færdige resultat, var jeg ovenud tilfreds, kjolen var bare så flot og utraditionel, og veninden havde også en kjole på der lignede min, og hun var bare så sød. Vennen havde fået smoking på, med rød butterfly og skærft, og var simpelthen den flotteste dreng jeg nogensinde havde set. Så ungerne ville nok stjæle billedet fra gommen og mig.

Vi ankom til kirken, og blev sendt ind og hente brudebuketten – jeg kunne dufte den helt ude på gangen, og den var bare så smuk, lige som jeg havde ønsket, gommen havde virkelig hørt efter, når jeg ind imellem havde fortalt mine ønsker om en buket.

Pludselig begyndte klokkerne at ringe

Pludselig begyndte klokkerne at ringe, og vi skulle ind. Var jeg lige ved at begynde at græde, alle de følelser der røg igennem mig på det ene minut vi stod der, det var helt utroligt. Så da vi gik ind i kirken, var det med en kæmpe klump i halsen, for der stod gommen jo, han var bare så flot og så lige så nervøs ud som mig, hvis ikke mere, og jeg tror at det øjeblik bare osede af kærlighed, der var ingen tvivl om, at vi var (er) et par som virkelig giftede os af kærlighed. 

Det kan ikke beskrives hvordan det var i kirken, for alle de følelser er kun nogen man kan mærke i øjeblikket, og gemme dem for sig selv, der kan ikke sættes ord på.

Præsten var den bedste jeg nogensinde har oplevet, utrolig levende og personlig, han holdt en tale som var så flot, og gik lige i hjertet, han havde virkelig forstået hvad vores forhold handlede om. Så faktisk var præsten med til at præge resten af dagen, da han sørgede for en fantastisk start.

Det skal i øvrigt lige nævnes, at da vi skulle sætte ringene på, var gommen’ finger hævet, så jeg kunne ikke få ringen på, og vi begyndte at grine, da han selv måtte sætte den på. Men det lettede nu lidt af den nervøse stemning for os.

Da vi gik ud af kirken, var jeg nok den lykkeligste kvinde i verden, her gik jeg med min mand, han var min.

Udenfor lå der en hestesko fra gommen’ faster fra Fyn, denne skulle gommen samle op, og det skulle betyde evig lykke, ihvertfald på Fyn og Bornholm, det er åbenbart ikke brugt på Sjælland, for hun måtte ikke ligge den inde i selve kirken eller i våbenhuset.

Så fik vi kigget op, og her så vi en utrolig flot Rolls Royce holde foran os, vi blev helt stumme, tænk at vi skulle køre i den, så kom vi da afsted med stil.

bryllupsfoto

Så kom gæsterne ud af kirken

Så kom gæsterne ud af kirken, og vi blev overdynget med ris, kys og kram, ja selv præsten fik et ordentligt kram. Så blev vi fotograferet fra alle vinkler og med vores forældre og børn.

Nu skulle vi så afsted til Rebæk Sø, hvor vi skulle have taget vores bryllupsbilleder. På vejen i vores flotte bil, vinkede vi til alle de andre bilister, som også dyttede til os. Det var en sjov oplevelse.

Desværre fik vi ikke taget så mange billeder, for midt i det hele begyndte det at regne – men man siger jo at når det regner på bruden, regner det med penge – så det glæder vi os til.

Da vi kom tilbage til vores lille “landsby”, måtte vi lige køre en tur rundt, så alle kunne se os. Og så ind til gæsterne.

Vi startede med velkomstdrink i vores lejlighed, og pakkede også gaverne op her. Og der var bestemt ikke sparet på noget, vi fik så mange dejlige gaver og blomster samt en masse søde ord med på vejen.

Så var det tid til at gå til bords, dette foregik i vores fælleshus i bebyggelsen, hvor vi også havde hyret en nabo til at hjælpe os med at sætte maden på bordet, tage ud af bordet og vaske op m.v.

kjole til bryllup

kjolen og brudebuketten

Bordet var holdt i rødt og hvidt, så det passede til kjolen og brudebuketten, og alle borddekorationerne var lavet af svigermor, og de var utrolig smukke. Menuen bestod af laksemousse til forret, herefter fik vi roastbeef, Provence krydret vildsvin og Provence glaseret skinke med fløde kartofler, fyldte tomater og salat, til sidst var der almindelig is. Maden smagte helt utrolig godt, og alle gæsterne kunne lide det, så alt var simpelthen perfekt.

Gommens’ onkel og forlover startede med at holde tale, som var både sjov og alvorlig, og virkelig god. Herefter holdt min far tale, hvor han var lige ved at få mig til at græde igen, for der var så mange smukke ord. Så holdt Ann en tale, og her lå vi flade af grin. Hun fortalte bl.a. om hvordan vi havde mødt hinanden, min polterabend og vores dagligdag i det hele taget. Hun er amatør skuespiller, og forstår virkelig at bruge sit kropssprog, så er hun jo heller ikke genert, så derfor kan hun bare det der. Så fik jeg et fotoalbum med billeder fra min polterabend. Herefter holdt Bent en kort tale om gommens’ polterabend, og han fik også et fotoalbum. Da Bent er genert og ikke fik sagt så meget, rejse gommens sig op, og fortalte om dagen, og alle grinede.

Der var naturligvis også mange sange, som alle var død gode. En af dem, var en sang med 2 hjerter på, som gæsterne skal gå rundt om bordet og efter tur sætte på brudeparret, vi lignede nogen der havde fået røde hunde bagefter, det var virkelig sjovt.

Efter maden rykkede vi bordene ud til siden, og gjorde klar til kaffe og kage. Så kom (vores hjælpende nabo) ind med kagen, som jeg ikke havde set, hold da op, den var bare flot, i tre etager, med brudepar på toppen og hjerter og hestesko, og så smagte den også helt fantastisk godt.

bord pynt bryllup

Så skulle der danses brudevals

Så skulle der danses brudevals, og efter kort tid blev gommens løftet op, og så røg sokkerne, det var lige inden de fik klippet tæerne af ham, for når 46 mennesker bare vil have et stykke sok, kan de godt blive lidt ivrige. Og jeg luskede lidt til siden, men de fik selvfølgelig også fat på mig, og fik klippet mange stykker af min hårpynt – og den sad godt fast, så den røg ikke af – og gommens fik lov at beholde sin butterfly.

Herefter fortsatte festen med dans og hygge til langt ud på morgenen, gommen og jeg kom hjem kl. 05.00, og sad og talte om dagen i en times tid, vi var bare så lykkelige men også temmelig udmattede. Så da vi skulle op i seng, opdagede vi at hele sengen var fyldt med ris. Så de måtte lige hældes ned på gulvet inden vi kunne sove, og vi har da stadig ris mange steder.

Alt i alt havde vi vores livs oplevelse, det er nok den bedste dag i hele ens liv, jeg tror ikke man kan opnå noget mere intenst og følelsesladet som et bryllup, det er uforglemmeligt og drømmeagtigt at blive gift.

Læs flere artikler her:

Originally posted 2020-06-28 17:30:54.

Scroll Up