Bruden ville i kirke, det ville gommen ikke

Brudeparret bor i Gilleleje. De har været til veterantræf i Græsted og set damptog. De har set veteranlokomotivet, køre Sankt Hans tur til Tisvildeleje, og her har de hørt den imponerende lyd af damp- fløjten langt inde i Grib Skov. Dette indtryk blev prentet ind i deres hukommelse. Parret skulle giftes. Bruden ville i kirke, det ville gommen ikke. Men vies i et tog, det kunne de blive enige om.

Bruden ville i kirke, det ville gommen ikke

Hvid brudekjole

Det skulle være køreklart længe inden brylluppet, så klubben kunne godt køre for brudeparret og deres 40 gæster. “Det ender altid med en Lilly-model” siger reklamen. Hvid brudekjole blev det i hvert tilfælde, og med gommen i kjole og hvidt blev der borgerlig vielse i Grib Skov. Bryllupstoget bestod af lokomotivet, en vogn med en 1. klasses kupé, En sidste togvogn skulle fungere som spisevogn og skulle derfor blive stående på forpladsen på Græsted Station, så Græsted Kro kunne dække op, mens brudeparret med gæster var i skoven. Lokomotivet blev klar til dagen. Men det var vejret ikke. Regnen væltede ned i tykke tove. 

Læs mere om bryllupsfotografer her

Bryllupsgæstmøde

Bryllupsgæstmøde på Gilleleje Station og køres til Grib Skov. Undervejs stoppede toget på Græsted Station for at samle borgmesteren op, som var meget begejstret for arrangementet og havde indkaldt hele det lokale pressekorps – begge aviser. Da gæsterne var blevet sat af i Grib Skov, gjorde brudeparret sin entré – de havde gemt sig under køreturen i Grevindens kupé – og præcis da holdt det op med at regne. Mens vielsen foregik, kørte bryllupstoget til Maarum for at give plads til Gribskovsekspressen. Vielsen var overstået, billeder var taget, og gæsterne skulle tilbage til Græsted Station. 

Ægte kærlighedsbryllup

Men toget kom ikkter 10 minutters venten hørtes fløjten, og lokomotivet kom for fuld damp. Efter ankomsten til Græsted, gik brudeparret og deres gæster igennem den flotte gamle station og ud til deres spisevogn. Efter spisningen skulle brudeparret selvfølgelig køre i “brudekaret”(lokomotivet) til Gilleleje – det er jo de færreste, der har adgang til en “brudekaret”. Dagen afsluttedes med bryllupskage og kaffe hjemme hos brudeparret, som derefter tog på bryllupsrejse med camping- vogn på vildmarkscamping. 

Læs mere:

Originally posted 2020-01-28 21:52:59.

Scroll Up