Vielsesringene

Vielsesringene

Vielsesringene er uden tvivl symbolet for ægteskabet i Danmark. Ingen vielsesringe ingen bryllup. Efter vielsen er der faktisk kun 2 fysiske minder tilbage : vielsensringene og bryllupsbillederne. Derfor bruge mange brudepar ofte lang tid på at udvælge de perfekte ringe for deres bryllup. Ofte gerne med et personligt præg og egne inskriptioner i. Siden 2000, er der kommet rigtig mange nye typer af designs for ringene. Brudepar har blandt andet valgt deres ringe skal ligne ringen fra “Lord of the rings” filmen. Det er sjovt, som fotograf at se de mange personlige vielsesringe, der dukker op ved forskellige bryllupper i Danmark.

Læs også: Artikel om Valg af vielseringe

Mange varianter af vielsesringe

Et emne der har været oppe og vende herhjemme er: kan vi have forskellige metaltyper i hver vores vielsesringe? Vi var først meget uenige, for forlovelsesringen er i hvidguld med 5 diamanter af 0,10 karat hver og er meget feminin. Men betyder det, at manden så er tvunget til at bære hvidguld? Nej, det vigtigste er, at man er glad for den ring man har på. Man er jo gift med hinanden, uanset hvilken farve metal der er på fingeren. Men det er jo en beslutning man tager indbyrdes. Det er desuden også blevet meget moderne at en mand kan have en sten i sin ring. Igen, hvis det er det man er til, så er det jo bare at gøre det. Det er jeres valg og jeres dag og man skal gøre det, der gør en gladest.

ringe-bryllup

Læs også: Brudekjolen er brylluppets prima

Vielsesringens historie

I 1300 tallet begyndte nordboerne at anvende ringe som gave og symbol i forbindelse med trolovelse. De første tre hundrede år som en gave til bruden, men fra omkring 1600 tallet var der ofte tale om en ring til hver. I dag er det blevet mere reglen end undtagelsen at ægtefæller begge bærer vielsesring – og nogle desuden også deres forlovelsesring. 

Vi betragter ringen som kærlighedens symbol

Vi betragter ringen som kærlighedens symbol på uendelig troskab og kærlighed der aldrig hører op. Men endnu kraftigere må den have virket tidligere, hvor den besad magiske kræfter. 
Da kirkerne gennem tiden har forsøgt at få det fulde herredømme over hvorledes vielse og ægteskab i det hele taget skal foregå, kan det ikke forbavse at de forsøgte at komme af med det hedenske symbol, den magiske cirkel. Ringen mentes at besidde særlige kræfter til beskytter mod de onde magter, eftersom den er uden begyndelse og afslutning. (Bryllupsleksikon)

vielsesringene

Originally posted 2016-10-29 05:56:53.

Scroll Up