Tøj og bryllup

Bruden

Ingen har sagt, at man nødvendigvis skal ligne en kloning af en overdimensioneret flødeskumskage og en Barbie-dukke, når man bliver gift. Faktisk må det for mange kvinder være fuldkommen som at være klædt ud, når de står der med slør og slæb og proptrækkerkrøller, og er det ikke tværtimod netop en dag, hvor man har brug for at være sig selv? Men måske hører det med til drømmen om den store dag, og den skal der under ingen omstændigheder pilles ved. 

Se flere kreative bryllupsbilleder her

Bruden

Hvad enten du ønsker dig det overdådige, romantiske look, det avancerede eller vil stå rød brud,så er der masser af forretninger i København, hvor du kan købe dig fattig i brokade og broderier, slør og sløjfer. Under alle omstændigheder: Får du den syet specielt til dig, så kom i gang i god tid. Og her taler vi måneder inden brylluppet. Lad være med at tro at du vil tabe 12 kilo inden din store dag. Få den hellere syet så den passer. Den kan altid lægges ind. Og inden du kaster dig ud i italiensk helsilke til 2-3000 kroner meteren, så husk: Du bruger den kun den ene dag!

Brudens

“Den unge Pige vil sædvanligvis nødig give Afkald paa den Poesi, der omgiver en Brud, og den Virak, der ikke udebliver ved et stort Bryllup.”

Brudgommen

En rigtig mand bliver gift i kjolesæt, og et sådant kan det så afgjort bedst betale sig at leje.

“Der er ikke grænser for, hvad folk kalder et kjolesæt:
– Halejakke
– Jakke med knibtænger
– Pingvin med puit-puit (fløjtelyde), og så gør de sådan med hånden bagved.
– Klaverjakke – det er sådan en, hvor man gør sådan ruitsj! ud til siden, når man skal spille klaver.

hårpynt bryllup

Men på engelsk hedder det altså white tie, og det oversættes med kjolesæt eller kjole od sort jakke, sorte bukser med silkegaloner ned langs siden, hvid skjorte, hvid vest og hvid butterfly.”

Der skal være et knaphul med plads til en blomst, som matcher brudebuketten. Og ikke til at placere en miniudgave af samme, som en Hobbit var ude for, at en af hans kunder mente. Derfor havde han sprættet op bag på reverset – som på et kjolesæt altid er et spidsrevers – så han kunne få plads til at anbringe et reagensglas med vand. Skal det være mindre pingvin, kan du overveje at investere i et nyt jakkesæt. Man har ikke smoking på i en kirke og bliver derfor ikke gift i en sådan. 

Bryllupsgæsterne

Som gæst sørger du for at se ordentlig ud. Er det et formiddagsbryllup, hvor bruden har kort kjole på, kan du godt tillade sig at komme i kort. Ligesom du ved et aften bryllup, hvor der står kjole  en julefrokost! 

Læs mere:

Originally posted 2020-06-28 11:48:30.

Scroll Up