Toastmasterens opgaver

TOASTMASTERENS OPGAVER

TOASTMASTERENS OPGAVER – Som toastmaster er man ordstyren på den store dag. Det er vigtigt at toastmasteren også nyder dagen på lige vilkår med alle andre bryllupsgæster. Der er visse opgaver, der skal koordineres. Det er toastmasteren, der har styr på dagens program denne skal sikre sig at tidsplanen overholdes.

Læs også om: Ægteskabserklæring og prøvelsesattest før bryllup

Ægteskabserklæring og prøvelsesattest

Nogle af de opgaver toastmasteren skal sørge for er

  • I festlokalet skal toastmasteren også ved ankomst af gæster hjælpe med velkomstdrink, overtøj og generel info såsom hvor toiletterne er.
  • Når alle er på plads er det tid til at slå på glasset/ringe med klokken og byde alle velkommen, fortælle hvorfor han/hun er valgt som toastmaster, hvad der skal ske i løbet af aften, bruden og gommens ønsker samt fortælle lidt om aftens menu og drikkevarer.
  • Tage imod gæster ved kirken og sørge for de sætter sig på de rigtige sider alt efter om de er venner, familie og selvfølgelig bruden og gommen.
  • Når det er tid til spisning skal toastmasteren hjælpe folk på deres pladser, selv når der er bordkort kan folk blive forvirrede og vandre rundt.
  • Talerne er en stor del af toastmasterens opgave. Hvordan rækkefølgen sættes og hvis der er sange, hvornår de skal synges. Det er tradition at brudens far eller mor taler først, derefter gommen og derefter normalt en brudepige/forlover.
  • En af de afsluttende opgaver er at toastmasteren står for hvordan bryllupskagen skal skæres samt fastslå hvornår den første dans for brudeparret skal danses.

Læs også om: hvordan får i styr på brudebuketten

Toastmasterens opgaver

Forventninger til rollen som toastmaster

Så snart man tildeles den ære, at være toastmaster, er det en god ide at tale med det kommende brudepar om deres ønsker og forventninger til rollen. Toastmasteren bør rekvirere en tidsplan, kontaktoplysninger til feststedet. Anskaffe sig gæstelisten med en kort beskrivelse fra brudeparret om hvem de enkelte gæster er, hvem der er par, hvor de kender dem fra osv.

En god toastmaster kommer velforberedt til brylluppet

I korte træk, skal toastmasteren sørge for at få alle de oplysninger, der skal bruges, for at kunne føle sig velforberedt til brylluppet. En toastmaster bør være tilgængelig for bryllupsgæsterne før brylluppet, så der kan koordineres og forberedes så meget som muligt, inden selve bryllupsdagen. Her er det oplagt at kontaktoplysninger til toastmasteren, forefindes i bryllupsinvitationerne.

Originally posted 2020-05-24 08:20:41.

Scroll Up