Han friede ….

Efter 13 år og 3 børn faldt han på knæ og friede. Han var heldig, hun sagde ja. Datoen blev fastsat forberedelserne kunne gå igang. Det første der skulle gøres, var at ringe til Kordegnen i kirken for at høre om der var plads til vores Bryllup den dato og om tidspunktet kunne lade sig gøre. I vores tilfælde var alt i den fineste orden, så det var bare at gå i gang med det store projekt. 

Når bryllupsfotografer laver bryllupsbilleder

det forestående bryllup

Der blev indhentet brochurer fra diverse steder hvor vi kunne tænke os at afholde det forestående bryllup. Valgmuligheder var der nok af, men vi ville gerne have et uforglemmeligt bryllup i smukke og romantiske omgivelser. 

Valget faldt på Vallø Slotskro i Vallø, lidt udenfor Køge. Kroen er omgivet af gamle bygninger, smukke allé, brostensbelagte gader, et gammelt slot og en stor pragtfuld, meget smuk park. Alle de ting som lige vi søgte. At også kroen var meget smuk og stilfuld med gammeldags interiør, gjorde jo bare det hele endnu mere perfekt. Personalet på kroen var meget imødekommende og hjælpsomme, vi kunne få det lige som vi ville have det, hvilket tiltalte os utroligt meget. 

vielsesringe

En dygtig fotograf 

Vi bestilte allerede tid hos fotografen 8 måneder før, da vi havde hørt at man skulle være hurtig ude. Vi valgte jer, da vi før havde fået taget nogle gode billeder hos jer og om var interesseret i at køre helt til Vallø, for at tage billederne. Det blev nogle meget flotte og utraditionelle billeder i tog af os og som vi er meget glade for. 

Læs flere artikler:

Bryllup på herregaard
Bryllup på Jomfrubakken
Bryllup Restaurant Glashuset
Bryllup Roskilde
Bryllup Rødding og Vejen
Bryllup Silkeborg
Bryllup Sinatur Storebælt
Bryllup Sjælland

Kjolen skal være rigtig 

Herefter var det kjolen som skulle findes og her var der nok af valgmuligheder igen. Det var gudskelov meget nemt for første og eneste besøg faldt hos Lilly. Jeg den kommende brud ringede ca. 5 måneder før brylluppet og aftalte dag og tid for prøvning af kjolen.Jeg havde hørt at tidsbestilling var det bedste for at jeg kunne få den nødvendige hjælp og vejledning, da bruden ofte kan være i vildrede over hvad for en model der netop passer på hendes type.

Valget af kjolen var nem for da jeg fik kjolen på kunne jeg straks se at det skulle være den. Min mor og veninden selv var da også enige om at det var “Kjolen”. Kjolen og skoene skulle bestilles hjem i den rigtige størrelse, hvilket ville tage ca. 3 måneder. Vi aftalte derfor en ny tid for prøvning ca. 6 uger før den forestående dag. 

brudekjolen

indbydelser, bordkort, tændstikker, menukort, risposer

Det var nu tid til at tænke på indbydelser, bordkort, tændstikker, menukort, risposer og div. bordpynt, som lyserød og råhvid, da det altid har været min pigedrøm når jeg en dag skulle giftes. Jeg ved ikke om jeg havde det sværere end andre med at finde idéer til diverse ting, men da min mor jo er ejer af Bras Festartikler, havde jeg nok selv en ide om at alt skulle være anderledes end de ting hun havde i forretningen. 

Jeg vil tro at jeg har været den vanskeligste kunde i de 10 år hun har haft forretningen, for det var lige meget hvad idéer hun eller jeg fandt på, så var det ikke lige det. Det var heldigt at vi startede i rigtig god tid, for inden vi fandt frem til hvordan indbydelserne skulle se ud, fik formuleret teksten og lavet dem færdige, ja så var det ca. 8 uger før den store dag og tid til at sende dem ud.

For at få en rød tråd igennem det hele, skulle de samme materialer gå igennem det hele. Risposer, tændstikker, servietter og bordpynt blev lavet, men bordkortene var stadigvæk ikke på plads. Alt blev prøvet, men det var ikke lige det. Min mor blev dog den store redning, da hun foreslog at vi lavede et gelelys i høje glas med pynt på foden, navnekort for enden af båndet og en stor rose med hjerteperler i gelelyset, som stod og brændte når gæsterne kom ind. Det så bare så smukt ud og blev beundret af alle. 

Stemningen var perfekt

Musik skulle der også til og gennem anbefaling fandt vi frem til duo gruppen. Vi kontaktede dem pr. telefon for at høre hvilken musikstil de spillede og om det ville falde i vores smag. De fortalte at de kunne spille alle genre og at de havde indspillet en demo-cd som vi kunne få lov til at høre.

Vi var begge enige om at det lød godt og at de kunne spille alle genre, hvilket ville passe til vores gæster og musiksmag. Det viste sig at vi havde valgt rigtig, for alle vores gæster morede sig og dansede uafbrudt. Så musikerne kom senere hjem end de havde regnet med, hvilket selvfølgelig var helt ok med dem. 

Brudehåret – en opgave

Jeg havde gjort mig mange overvejelser om hvordan mit hår skulle sidde den dag. Skulle det sættes op eller skulle det hænge løst? Ville jeg have et kort eller langt slør i håret? Skulle der perler eller blomster i, eller måske begge dele?

Mine bekymringer blev dog hurtigt løst, da jeg kontaktede min frisør og vi aftalte at prøvesætte håret ca. 1 måned før. Jeg forklarede hende hvordan jeg havde tænkt mig det kunne sættes og ud fra min egen og hendes idé, fandt vi frem til det endelige resultat. Det var meget smukt sat op, med et halvlangt dobbelt slør med små blomster og perler. I selve håret satte hun perler og små grene af brudeslør. Jeg var meget tilfreds og kunne nu lede mine tanker over på nogle af de andre ting som skulle ordnes. 

brudehåret

Maden betyder meget

At skulle sammensætte en menu til så vigtig en dag, kan være svært. Derfor blev vi enige om at det kunne være rart at prøvesmage maden, før det endelige valg. Vi ringede til kroen for at bestille bord og afgive vores ønske for de valgte retter.

Det var yderst lækkert og velanrettet mad, samt gode vine som passede til retterne. Den endelige menusammensætning og antal af gæster skulle afgives til kroen senest en uge før brylluppet. Alle vores gæster nød både mad og vine, som der var nok af, blandt vores gæster havde vi en vegetar, men også her kunne kroen leve op til forventningerne. 

Vi lejede en bus 

Da vi jo havde valgt at holde festen langt fra vores og gæsternes bopæl, blev vi enige om at leje en bus som afhentede gæsterne fra reception hos brudens forældre. Selvfølgelig skulle de også hjem igen, så bussen kom og hentede dem igen da festen var slut. 

Min brudebuket

Da vi nu vidste hvad for nogle farver vi ville pynte op med, kontaktede vi blom- sterhandleren. Jeg havde en ide om at jeg ville have nogle anderledes borddekorationer så jeg havde nogle forskellige billeder med. Jeg ville have nogle høje klare glasvaser, hvori der skulle være rosenhoveder i vand og for oven skulle der så være en pyramidformet dekoration. 

fotograf bryllup

Vi valgte at få lyserøde roser, råhvide kalaer, hvide rævehaler og brudeslør. Min brudebuket kunne jeg også godt tænke mig blev lidt anderledes og da den skulle ikke være for voldsom, da jeg ikke er særlig høj, havde jeg også et billede med af den. Nu ville mange nok undre sig over hvorfor at jeg skulle vælge brudebuketten, da det jo normalt er gommens opgave, men det var noget vi var blevet enige om at jeg godt måtte gøre.

Der blev bestilt kirkepynt og brystbuketter/corsage til min far, min kommende mand, svigerfar og vores 2 børn, alt sammen i de samme farver og materialer. Mine forældre havde kontaktet blomsterhandleren uden vi vidste det og som overraskelse var der blevet sat 2 små hestesko i brudeslør som hang ned fra brudebuketten, som symbolisere lykke og til drengene havde de bestilt små brudestokke, som er en gammel svensk tradition.

Det må siges at det hele var meget smukt og overvældende og at brudebuketten og borddekorationerne levede fuldstændig op til mine forventninger og blev beundret meget af gæsterne. 

bordkort bryllup

Smoking eller jakkesæt 

Gommens tøj skulle også købes ind i god tid, så eventuel oplægning af bukser og jakke kunne nåes. Vi tog ud ca. 6 uger før lidt på bar bund, da gommen ikke vidste om han ville have smoking eller jakkesæt på. Gennem god vejledning og service fandt han et flot, mørkegråt jakkesæt med en sortmeleret vest i Kaufmann. Jakken som var for lang på ærmerne og bukserne som også var for lange, skulle lægges op og ville tage ca. 14 dage. 

Børnenes tøj 

Børnenes tøj havde jeg gjort store overvejelser om. De var slet ikke typerne på at have et fint pingvinsæt på og slet ikke når gommen kom i jakkesæt. Jeg var rundt forskellige steder for at finde det, ikke engang jeg vidste hvad det skulle være. Langt om længe fandt jeg det jeg søgte i H&M. Alt var jo lagt op til at skulle være i råhvid og lyserød, så da jeg havde lyserødeskjorter til dem og fandt råhvide veste, var det jo oplagt. Nu skulle de så bare have nogle mørkeblå eller sorte bukser, hvilket jeg også fandt i H&M. Deres små laksko havde jeg købt for længe siden. 

Fandt vielsesringen på en rejse 

Vi var rundt forskellige steder og kigge på ringe, men der var ikke rigtig nogle der faldt i vores smag. Under en udenlandsrejse så jeg ringen hos en juveler, men var meget i tvivl. I næsten 3 uger gik jeg og kiggede på den og 3 dage før vores hjemrejse besluttede jeg mig for at det skulle være den. Da vi kom hjem fandt vi en ring der mindede om min, til min kommende og vi fik graveret navne og datoer i, hvilket tager ca. 14 dage. 

Video til bryllup?

Min idé til en bryllupskage 

Bryllupskagen havde jeg også selv en idé om, hvordan skulle se ud. Og hvad var mere nærliggende end at kontakte vores lokale bager og konditor Claes’ Bageri, hvorfra vi før havde smagt en god bryllupskage, som ikke var for vammel. Konditoren var med på idéen om at prøve at lave den ud fra det billede jeg havde med og pynte den med de ting som vi havde lavet i tyl, blomster og bånd, magen til bordpynten, selv kagespaden var pyntet med samme materialer.

Den blev lige efter billedet og smagte fantastisk godt, hvilket alle gæsterne også kommenterede. De havde aldrig smagt en bryllupskage som var så frisk og velsmagende, uden at være vammel. 

Aftale med præsten 

1 uge før brylluppet havde vi en aftale med præsten, hvor vi skulle gennemgå ceremonien og vælge salmer. Herefter kunne vi gå i gang med at skrive og pynte kirkehæfterne, som jo skulle ligne de andre ting vi havde lavet. 

Bryllupsdagen 

Den store dag var endelig kommet og alle var meget spændte. Frisøren kom hjem til mine forældre, hvor håret skulle sættes og jeg have min brudekjole på. Vielsen skulle foregå kl. 13.00, men mine forældre fortalte, at børnene og jeg skulle være klar kl. 12.00, da der skulle ske noget der. Jeg var meget spændt og nysgerrig over hvad der var i vente og kl. 11.50 stod vi alle klar, til den store overraskelse.

Da klokken var lidt over 12 kom så den store overraskelse. Mine forældre havde lejet en stor, flot hvid karet hos Krøier Karetkørsel, som skulle køre mig til kirken, sammen med min far og drengene, og fra kirken igen med min mand og drengene. Jeg blev meget overrasket og glad, for det har altid været min drøm at køre karet, når jeg engang skulle giftes. Det var en meget smuk oplevelse at sidde der i kareten og se at alle folk stoppede op og vinkede til os. 

huskeliste bryllup

Vielsen 

Da vi skulle gå ind i kirken, satte orgelet i gang. Mine forældre havde bestilt en trompetist, det løb koldt ned af ryggen, så smukt var det. Men overraskelserne var endnu ikke slut, min mor havde også lavet en pyntepude til vores ringe, som den mindste af vores drenge gav os, da vi skulle give hinanden ringene på.

Det var meget sødt og der var ikke et øje tørt. Da vi kom ud i våbenhuset stod der den flotteste kurv, pyntet op med tyl og nede i lå alle risposerne til gæsterne, så de kunne kaste ris efter os, når vi forlod kirken. Inden vi forlod kirken skulle vi samle en hestesko op, som min mor havde pyntet. Det er en gammel tradition og betyder at man samler lykken op, og følger en resten af livet. 

En god bog 

Vi fik en meget sød gave af mine forældre, som også kunne være en gaveide for kommende brudepars forældre eller andet familie, eller venner som kender brudeparret godt. Bogen handler om hvordan vi mødte hinanden, hvilken kirke vi skulle vies i, hvem der var forlover og præstens navn og hvor festen skulle holdes.

Bagerst i bogen er der så plads til at gæsterne kan skrive en lille hilsen til brudeparret. Vi synes det er en god gave, da den ligesom er opsamlingen på hele forløbet og slutter af med en personlig hilsen fra gæsterne. 

Bryllupsfest

Morgengaven 

Traditionen tro skulle vi jo selvfølgelig give hinanden morgengave dagen derpå. Vi havde begge fundet netop det, som vi mente at hinanden ville blive glade for og give os som minde mange år efter. Mange ville sikkert gerne vide hvad vi gav hinanden, men dette vil forblive vores lille hemmelighed… 

Læs mere om bryllupper:

Originally posted 2020-02-11 22:18:00.

Scroll Up