Brudebuketten

Brudebuketten er den smukke accessories

Brudebuketten er den smukke accessories på den store dag. Et af de skønne farverige accessories bruden kan bære på den store dag. Bruden er jo altid midtpunktet på den store dag, og udover brudekjolen er buketten et af de helt store blikfang på dagen. Brudebuketten kommer i alle regnbuens farver og størrelser. Derfor vælger de fleste brude at bukettens farver skal indgå, som en del af de farver der allerede indgår i brylluppets temaer, ved indbydelserne, bordkort, bordopdækningen, blomsterne og bryllupskagen.

Læs også om: smukke og romantiske slotsbryllupper i Danmark

Det er brudgommen der skal vælge brudens brudebuket, ifølge de gamle traditioner. Dog er der flere par, der vælger at få lavet brudens brudebuket sammen for husfredens skyld.

Brudebuketten

En buket er ikke bare en buket

Én af de mange beslutninger deres skal tages før brylluppet er valget af buketten. Brudebukettens opgave er ikke blot at være smuk, den skal også passe til bruden og fremhæve hende bedst muligt. Når bruden går sin gang op af kirkegulvet, vil de mange bryllupsgæster og gommen se brudebuketten, som en essentiel del af hendes look denne dag. Akkurat, som brudebuketten ofte bliver et emne, når gæsterne og bruden efterfølgende skal berette fra det smukke bryllup. (brudebuket billeder)

Overvej derfor inden i bestiller buketten

  • Hvilke farver skal der være i buketten?
  • Hvilken form skal buketten have?
  • Hvilken blomsterdekoratør skal lave buketten?
  • Skal der være et farvetema i de andre blomster, der skal bruges ved brylluppet?

Til brullup er en brudebuket det vigtigste smykke

brudebuket-billeder

Hvad koster en brudebuket??

AFor det første kommer det an på hvor du bor henne, dernæst kommer det an på hvilken type buket du vil have, rokokko (den runde) Dråbeformet (den der hænger) eller en helt specielt lavet buket! En brudebuket kan laves fra:

Rokokko: Fra 500- 1500 kr.

Dråbe : Fra 500 – 2000 kr

Det kommer meget an på hvilke slags blomster du/i ønsker og på formen, årstiden samt den enkelte blomsterhandler.

brudebuket-billeder-3

Brudebukettens historie

Brudebukettens historie strækker sig helt tilbage til Italien i midten af 1700-tallet, men hånd-brudebuketten, som bruges i dag, fandt først vej til Danmark langt senere. I starten bar bruden nemlig en brystbuket som var fæstet til kjolen. Fra 1830’erne blev det så almindeligt med bæltebuketter, og fra omkring 1880’erne har bruden altså båret en håndbuket, som vi kender det i dag. Det er ligeså almindeligt at bære en brudebuket ved rådhusbryllupper som ved kirkebryllupper, og det gælder for begge, at det traditionelt er brudgommen, der skal sørge for buketten.

Læs også om: Portrætfotografering ved bryllupper

I dag, hvor der ofte lægges stor vægt på at kjole, tilbehør og farver skal gå op i en højere enhed, er det dog sjældent gommens egen smag, der bestemmer, hvordan brudebuketten kommer til at se ud. Det er snarere de dessiner, han har fået af bruden eller hendes mor. Eller også er der hjælp at hente hos blomsterhandlerne landet over. Brudgommen kan evt. medbringe et lille stykke stof fra kjolen så den, der skal binde buketten, kan se, hvilken nuance eller farve kjolen har. (ifølge net bryllup).

brudebukettens-historie

Originally posted 2020-05-23 06:58:34.

Scroll Up